RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

 

Een project tot een goed einde brengen

hoe makkelijk is dat eigenlijk?

 

Software
Is het eenvoudig om het juiste 3D render programma uit te kiezen, dat kan toch niet zo moeilijk zijn? En wat is het uiteindelijke budget?
 
Computer
Is het makkelijk om een goede computer aan te schaffen om 3D renderingen te maken? Wat kan er mis gaan . . .

Hoe verschillend kan het uitpakken?

Klik in de tekening voor een vergroting.

 

We nemen u mee naar het project SCHOMMEL (Tree swing)

De eerste originele tekening van de schommel is niet meer te achterhalen, veel van de tekeningen lijken de aanzet te hebben gegeven voor John Oakland's boek "Total Quality Management" dat voor het eerst in 1989 verscheen.

* Total Quality management, J. Oakland 1989

In de loop van de jaren zijn er veel variaties op de schommel verschenen. Bijgaand fotokopieën van het San Francisco Examiner artikel dat door Mark Linton werd opgestuurd.

Iets opgeschoonde afbeeldingen uit de Examiner.

Klik in de tekeningen voor een vergroting.

 

Tree swing

De schommel tekeningen worden voor training en presentatie gebruikt om aan te geven hoe verschillend mensen en organisaties kunnen reageren op een ontwerp / aanbesteding / project / bouwplan / software. De afbeeldingen laten perfect zien wat er allemaal mis kan gaan in de ontwerp fase van een product. Dat geldt uiteraard ook voor het ontwerpen van een software programma !

Problemen van een slecht product ontwerp, onderdemaatse klanten service en een nog groter probleem: het niet juist luisteren naar wat klanten eigenlijk bedoelen en willen. De schommel tekeningen leggen ook de gevaren van de diverse afdelingen bij bedrijven bloot. Het probleem is divers: te weinig communiceren, vakjes / beroepsmatig denken en schoonvegen van het eigen straatje.

Wie kent dit niet?

'Snel even een klant helpen door de klacht per E-mail naar een collega te sturen'. Deze medewerker kent het hele verhaal niet en heeft nog tientallen andere mails per dag, dus het blijft even sloffen of wordt per ongeluk gewist. Daarbij komt de klant meestal in de knel, want die kent de organisatie niet van binnenuit om de juiste persoon aan te spreken. En dat geldt in het kwadraat, indien het bedrijf in het buitenland is gevestigd met diverse onderafdelingen die allemaal op andere geografische locaties zijn gehuisvest.

De schommel is een perfecte manier voor trainingsdoeleinden waar kwaliteit, communicatie, klantvriendelijkheid en onderlinge afdelings communicatie een boven gemiddelde rol spelen.

http://www.businessballs.com/treeswing.htm

 

The Tree Swing Project! Ha! How projects happen!

A tree swing cartoon or tire swing cartoon is a humorous graphical metaphor that purports to explain communication pitfalls in the division of labor in the Busines.


homepage

omhoog