RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

 

Lumion


We kennen Lumion al geruime tijd, het programma is van Nederlandse bodem en gevestigd in Warmond.

We kwamen Lumion ook al tegen bij het hoofdstuk over 'de beste' standalone 3D render programma's. Uiteraard is het mogelijk om losse renderingen (stills) te maken, de kracht zit hem echter in het zo eenvoudig mogelijk maken van animaties. En daar is nu ook het maken van Panorama's aan toegevoegd voor de nieuwste versie.

Indrukwekkende waterpartijen. De weergave van interieur ontwerpen is wat minder, dan die voor architectuur wellicht benodigd. Maar met de juiste interactie in de animatie is daar best mee te leven. Roep de internet pagina over de mogelijkheden van Lumion en Lumion Pro op bij de fabrikant.

Lumion is geschikt voor goede Windows computers (of beter nog werkstations), waarbij tevens een professionele grafische kaart (NIVIDIA CUDA) noodzakelijk is. In de 'Performance Chart' vertelt de fabrikant op duidelijke wijze welke snelheid van renderen en dus animaties maken hoort bij welke GPU opzet. Deze manier van communiceren met de (toekomstige) klantenkring is prima, iedereen weet waar ie aan toe is. Meervoudige GPU's met SLI worden op dit moment nog niet ondersteund, het is dus nodig om in een perfecte GPU uit te kiezen met voldoende PassMark points, binnen uw budget. Dit bepaald dan direct ook de tijd die de computer er over zal doen om een film af te leveren.

De manier van werken (interface) is zondermeer prettig te noemen. Men heeft veel aandacht geschonken aan een zo gemakkelijk mogelijke manier van werken. Waardoor de productietijd voor het instellen zeker niet te hoog zal oplopen.

De input voor het maken van de animaties kan via de volgende 3D programma's worden gemaakt: SketchUp Pro, ArchiCAD en Revit en een aantal andere 3D programma's, waarbij de bekende 3D formats worden toegepast.

Met behulp van een weblink, die u via E-mail kunt versturen naar uw klant is het mogelijk om overal waar internet is, interactief naar het ontwerp /model te kijken. Vergelijk het met Streetview van Google. Het werkt niet alleen op computers, maar ook op mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets.

Vanaf Lumion 5.7 beschikbaar. Met behulp van Viewpoints worden de diverse start posities aangegeven. De klant kan middels de diverse aangegeven punten in het 3D ontwerp snel van de ene stand naar de andere springen.

Het proces van panorama's maken gebeurt niet bij de gebruiker zelf, maar dient via MyLumion.com te gebeuren. Het project wordt na instellingen naar mylumion.com gestuurd, met uw E-mail adres. Daar worden alle afbeeldingen gecombineerd tot één 360º panorama opzet.

Na het uploaden is er de mogelijkheid om het resultaat in uw browser te bekijken. Wel is een html 5 compatibele browser resp. operating systeem noodzakelijk. Met behulp van deze link naar Lumion's cloud kunt u ook uw klant(en) er naar laten kijken. Hou er rekening mee dat mylumion.com nog in beta ontwikkeling is. De proefperiode loopt tot november 2015. Jammer dat voor deze opzet is gekozen, render programma gebruikers geven er de voorkeur aan om dat ZELF in hun aangeschafte renderprogramma te doen.

 

Tutorial 8 minute overview of What Lumion is all about

1 mei 2013

https://www.youtube.com/watch?v=MPNwbV453gQ


Easy Architectural Visualization in 15 Minutes

Lumion 3D

29 nov. 2013

https://www.youtube.com/watch?v=W0256duDmJ8

Lumion works with Sketchup, Revit, Allplann, ArchiCAD and many other programs.

Lumion is amazing. Just watch how quickly this real time software can render architectural videos. This will completely change the way you think about architectural visualization. All it takes is the right software and your life will be a lot easier!

Just export your model and minutes later you have nice images and movies ready to show.

For details check out http://lumion3d.com

How to make your Sketchup a 3d film/movie/video easy and fast.

Importing a 3D model into Lumion 3D is fast, easy, start make a 3D architectural scene without any training or experience. Lumion is made to make life easier for architects that want to present their 3D model in the environment it deserves. Architects should spend time drawing sketches and plans, Lumion software takes care of the visualization. Simply import your sketch, add water, environment, plants swaying in the wind, living birds, and make a movie of your project so your architectural drawing gets more value to you and your potential customers.


Lumion 5 animation 3D

29 dec. 2014

https://www.youtube.com/watch?v=O8Gmile37qM


SketchUp en Lumion door Brightman Designs

A virtual tour Lumion 5.7

Gepubliceerd op 17 jul. 2015

https://www.youtube.com/watch?v=6SytxJwgzPw

Mike Brightman provides a virtual tour of the new Lumion 5.7 - My Lumion features. Explore how the updated functionality provides a significantly faster and easier workflow when compared to the old methods of rendering SketchUp 3D models.

http://brightmandesigns.com


De nieuwkomer Twinmotion

 


homepage

omhoog