RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

Direct met Twinmotion starten (gratis demo downloaden), installatie en eerste 3D modellen naar binnen halen en uw eerste animatie maken. (Windows programma)

 

Twinmotion


 

De licht kwaliteit is voor een animatie render programma goed te noemen. Deze afbeelding laat duidelijk het realisme zien van planten, water en textures, weliswaar met heel veel dynamiek lees contrast werking. U kunt en moet dat dan ook niet vergelijken met een specifiek Render programma, waarbij de losse afbeeldingen het eindproduct vormen, met een aanzienlijk langere rendertijd.

http://aecmag.com/software-mainmenu-32/430-twinmotion-2

Twinmotion is in Strassburg gevestigd (Rue du jeu des enfants 67000 Strasbourg, France) en was in het begin een software dienstverlener, die met architecten in de omgeving werkte. Twee architecten Raphael Pierrat en Laurent Vidal ontwikkelden de Twinmotion Render Engine samen met programmeurs.

In de eerste begintijd werden door architecten bureau's de 3D modellen aangeleverd voor het maken van de stills en animaties. Later werd de software uitgebreid en werd het mogelijk om zelf de 3D modellen te importeren in het renderprogramma.

Twinmotion werkt in 'real-time'. Wat er in de View te zien is wordt direct gerenderd op het scherm weergegeven. Om dat mogelijk te maken is wel een goede Windows computer noodzakelijk met een goede NVIDIA (CUDA) grafische kaart of een grafische kaart van AMD. De grafische processor kracht wordt gebruikt om snel resultaat op te leveren, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Windows DirectX drivers. In de special die wij daarvoor maakten is dat uitgebreid te lezen.

Twinmotion bevat ook een 3D modeller onderdeel, min of meer zoals SketchUp. Daarnaast is er support om met de meest bekende 3D modelleer programma's te werken zoals AutoCAD, 3ds Max, Revit, Softimage, Rhino, Maya, ArchiCAD en natuurlijk SketchUp Pro. In hoeverre er een licentie overeenkomst is gesloten met SketchUp Pro van Trimble is onbekend.

Over de manier van werken is goed nagedacht en de interface is dan ook prettig in gebruik:

Import -> Create -> Interaction -> Effect and Export

NURBS oppervlakken worden niet ondersteund, ze moeten teruggebracht worden tot een Mesh.

Twinmotion biedt een goede mogelijkheid om ontwerp variaties te showen. Hier zien we het gebruik van verschillende materialen en lichten.

Bij Twinmotion is het mogelijk om virtuele werelden als standalone programma onderdelen te genereren om per E-mail naar klanten toe te sturen. Het niveau van beschikbare interactie kan van te voren worden ingesteld. De klant krijgt dan een zelfstartend Windows programma inclusief uw ontwerp.

Door de enorme geldingsdrang van de makers worden er veel nieuwe opties aangekondigd en beloofd. In hoeverre dat van invloed is op de interface en het gebruikersgemak valt te bezien. In de huidige staat (sept. 2015) biedt TwinMotion echter al veel bijzondere opties en nog belangrijker: een prettig te gebruiken interface. Het ziet er naar uit dat Twinmotion zich in het geheel afzijdig wil houden van de marketing en sales en alle aandacht aan de verdere ontwikkeling van het programma wil geven. Vandaar dat ze voor dat onderdeel Abvent in Parijs heeft uitgekozen om dat voor hen uit te voeren.

Artlantis distributors bekijken een 3D-Twinmotion demonstratie met rood-groen gekleurde brilletjes op.

Deze bijeenkomst werd begin juni 2015 in Parijs gehouden ten kantore van Abvent. Abvent, de makers van Artlantis en indirect ook van Render[in] hebben de vertegenwoordiging van TwinMotion verkregen om dit redelijk nieuwe pakket wereldwijd goed in de markt te zetten, daarbij gebruik makend van de verkoopkanalen, die er al van Artlantis zijn. Ook de communicatie over het programma gaat via Abvent lopen.

Jammer is dat het Twinmotion Forum nog veel te wensen overlaat (januari 2016), bij een professioneel programma met een professionele prijs is een goede professionele technisch onderlegde beantwoording in het Forum noodzakelijk. Dat kan niet worden afgedaan met "de gebruikers kunnen zelf wel antwoord geven". Een gebruiker kan nooit en te nimmer meekijken over de schouder van de ontwikkelaar en dus ook nooit erachter komen wat de beweegredenen en mogelijkheden zijn. Waardoor evt. problemen of bijzonderheden zelden door medegebruikers worden opgelost. Vaak is het zo dat medegebruikers behulpzaam willen zijn en juist niet over de goede informatie beschikken, waardoor de vragensteller van de regen in de drup komt. Of het Twinmotion Forum nog tot de aanloop problemen behoort is niet bekend. Artlantis (Abvent) eigen Forum wordt wel met enige tussenperiode's van antwoorden voorzien, maar de antwoorden zijn lang niet altijd professioneel. We zien nog veel te vaak een afschepen van de vraagsteller of een doorsturen naar Support, die soms op tijd antwoord.

Of Abvent ook een voortvarende stap gaat nemen voor het uitbrengen van een professionele Twinmotion handleiding is op dit moment nog niet bekend. Een programma zonder professionele engelstalige handleiding is als een plastic eendje in de zee. In de combinatie Twinmotion ontwikkeling afdeling en Twinmotion sales en marketing dient een tussenpersoon de communicatie op zich te nemen. Waardoor er een open kanaal kan worden gebouwd tussen makers en gebruikers. Via marketing of sales is dat vrijwel onmogelijk, de afstand is te groot bij het stellen van doeleinden.. 


21 mei 2015

"Twinmotion to be distributed worldwide by Abvent"

door Ildiko Robledo (architosh redactrice Mac tijdschrift

architosh™ &emdash; the leading Internet magazine dedicated to Mac & iOS CAD and 3D professionals and students worldwide.

http://architosh.com/2015/05/twinmotion-to-be-distributed-worldwide-by-abvent/


Twinmotion is niet voor het Mac platform beschikbaar, alleen via Windows, maar er wordt wel aan een OSX versie gewerkt aldus de makers. We trekken die mededeling echter in twijfel. Het probleem doet zich voor dat Apple zich de laatste tijd afzijdig houdt van inbouw van kwalitatief hoogwaardige NVIDA of AMD grafische kaarten. In zijn computers worden te vaak de goedkope Intel grafische Graphics toegepast, met uitzondering van enkele topmodellen waar AMD kaarten in verwerkt zijn. In de huidige MacPro zijn twee AMD kaarten ingebouwd, waardoor de Macintosh versie van Twinmotion in de toekomst met OpenCL mogelijk moet worden. Maar OpenGL en OpenCL staan bij Apple ook ter discussie door de eigenzinnige Metal API, die veel beloofd, maar dat in de harde praktijk eerst nog zal moeten bewijzen. In een webinar van Twinmotion werd verteld dat er (sept. 2015) geen geschikte Apple computers waren die de software tot zijn recht kan laten komen. Zodra er verandering komt in de computerlijn van Apple zal Twinmotion opnieuw bekijken of dit platform zinvol en interessant is. Zoals bekend heeft Abvent juist met name door toedoen van zijn directeur een sterke hang naar Apple computers, maar met Apple is bij Twinmotion nu nog niets mee aan te vangen.

Grafische kaarten in een Mac computer plaatsen is tegenwoordig vrijwel onmogelijk geworden (en onmogelijk gemaakt door de fabrikant zelf in het operating systeem en door gebrek aan drivers. In de MacPro zijn geen andere GPU's te gebruiken dan het standaard uitgevoerde type. De PCI E slot uitbreiding ten spijt, want die werken niet met externe grafische kaarten (ondanks de positieve beweringen bij diverse Apple verkooppunten die het tegendeel beweren).


Naschrift

We hebben het programma inmiddels meer dan 20 uur aan de tand kunnen voelen en zijn redelijk enthousiast. Er zijn duidelijk nog een aantal verbeter punten rond het programma, zoals een optimale help file in het engels. En een betere specificatie van de technische gegevens. Plus beantwoording van het Twinmotion Forum door de ontwerpers zelf.

Om iedereen direct een vliegende start te kunnen geven is een Twinmotion handleiding geschreven om direct met de gratis Windows demo aan de slag te kunnen gaan.

 

GrafCAD in Turkije

met de aankondiging van Twinmotion versie 2.3.2

https://www.grafcad.com/22/i/twinmotion.html

 

MediaLogic in Dubai

https://medialogicdubai.com/

 

CADCAMaction uit Onex Genève, Zwitserland

http://www.cadcamation.ch/twinmotion-2015.html

 

Twinmotion Blog in het frans

27 april 2015

http://twinmotion.abvent.com/communaute/blog/

 

Twin Motion plugin for Revit manual, link does not work anymore

http://www.scribd.com/doc/231611337/Twin-Motion#scribd


homepage

omhoog