RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

 

Computer snelheid pag. 2


60-2

Naar de eerste pagina terug: Computer snelheid

 

Grafische kaart

Aan het rekendeel van de externe grafische kaart is een website gewijd:

http://gpgpu.org/

met nieuws items.


AMD Developer's nieuws

http://developer.amd.com/community/blog/tag/gpgpu/

AMD zet in op veel GFLOPS met Compute Units (hoe meer hoe beter) per externe grafische kaart, die met OpenCL API werkt. Met als voordeel dat het crossplatform werkt.

AMD brengt ook processoren (CPU) uit die voorzien zijn van een Embedded Graphics function. Ook Intel brengt zijn belangrijkste nieuwe 6e GEN processorlijn van 48 stuks allemaal uit INCLUSIEF geïntegreerde Intel Graphics.

AMD High-Performance Embeded GPU's

THE OPTIMAL BALANCE OF PROCESSING PERFORMANCE,

POWER EFFICIENCY, AND COST EFFECTIVENESS

AMD geeft duidelijk aan dat het om een kostenbesparing gaat voor een aantal toepassingen. De 'echte' grafische kaart blijft ook bij AMD de nummer 1 in de lineup voor een goed werkstation.

AMD reclameuiting:

Embedded technologies

"We are powering innovation and building partnerships to transform embedded experiences."

AMD chip afbeelding

NVIDIA zet in op veel CUDA cores (hoe meer hoe beter) met een hoge kloksnelheid. Maar NVIDIA heeft OpenCL ondersteuning ook in z'n grafische kaarten ondergebracht, zodat deze firma twee troeven kent. En OpenCL is de laatste tijd bij NVIDIA sneller geworden. In eerste instantie lieten de grafische kaarten zien dat CUDA sneller zou zijn dan OpenCL, maar daar zijn ze nu van teruggekomen. CUDA blijft sneller, maar OpenCL biedt crossplatform en steeds meer render fabrikanten kiezen wijzelijk voor deze weg, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing in het programmeren inhoudt.

 

De tegenstellngen:

AMD OpenCL versus NVIDIA CUDA & OpenCL

Het lijkt een oneerlijk strijd, die met de enorme ontwikkelkracht, de sublieme ondersteuning en documentatie van NVIDIA ruimschoots wordt gewonnen. Waarbij Metal van Apple nu de aanval op OpenCL heeft ingezet.

De eeuwige vraag, welke externe grafische kaart?

OpenCL vs. CUDA: Which has better application support? GPGPU/GPU Acceleration real world face off

December 10, 2014 April 15, 2015 Tom Create Pro

AMD vs. Nvidia: Should I go with OpenCL or CUDA? Which will perform best with my applications?


100 tot 300 x zo snel werken?

Snelheidsverschillen van 100x tot 300 x aan toe door gebruik te maken van CUDA in de GPU van NVIDIA ten opzichte van de CPU.

 


Heterogeneous Computing techniques

Onder heterogeen verstaan we de technieken om zowel de CPU als de GPU te gebruiken als processor eenheden in de computer. Elk met hun eigen specifieke sterke en zwakke punten. Met als ultieme doel dat software sneller zal kunnen werken.

Zie

Sparsh Mittal and Jeffrey Vetter, "A Survey of CPU-GPU Heterogeneous Computing Techniques", accepted in ACM Computing Surveys, mei 2015.

Academia edu LINK


CUDA en OpenCL Training Courses 2015

van Acceleware

http://www.acceleware.com/training/?source=gpgpu

 

homepage

omhoog