RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

Op deze pagina:
Maxwell voor SketchUp

Maxwell voor SketchUp


zie de introductie pagina (okt. 2016) Maxwell 4

Maxwell voor SketchUp is een render plugin voor SketchUp gebruikers

Maxwell Render is het grotere, stand-alone programma en op dit moment een van de beste render programma’s ter wereld. En over enige tijd zal dit stand-aline renderprogramma worden uitgebreid met een heuse CUDA (NVIDIA) uitvoering, waarbij het renderen tussen de 10 en 20x zo snel kan gaan verlopen. De gebruiker kan dan zelf met behulp van z'n grafische kaart (Windows computer) kiezen voor de gewenste rendersnelheid.

De Maxwell plugin voor SketchUp is een afgeleide van bovenstaand programma en blijkt prettig te werken in de dagelijkse praktijk. De 'Real-time preview' is in werkelijkheid wel wat trager dan "directe weergave", maar indien u de moeite neemt om eerst (kost wel tijd) het 3D model in een tussengeheugen op te slaan, dan heeft u voor dat 3D model toch wel een goede vrij directe indicatie (eerst even met ruis) van hoe de renderingen (met verschillende instellingen) er uit kan komen te zien. De documentatie behoeft nog een nieuwe aanpassing (mei 2016) naar de huidige SketchUp Pro 2016 versie, maar de werking wordt voor het grootste deel aardig uitgelegd.

Render plugin voor zowel MacOSX als Windows gebruiker voor SketchUp Pro 2016.

De minimale systeem eisen voor Maxwell voor SketchUp:

64-bit Windows met Intel processor / MacOSX 10.9x of hoger (SU eis)

Vergelijking tussen Maxwell Render en Maxwell voor SketchUp plugin

http://www.maxwellrender.com/index.php/products/maxwell_
for_sketchup/product_comparison
 
http://www.maxwellrender.com/index.php/products/maxwell_
for_sketchup/product_comparison#anc_footer

De huidige prijs is 395,- euro (mei 2016) en voor Maxwell Render Suite 895,- euro.

We hebben enige tijd met deze SketchUp renderplugin gewerkt en kunnen concluderen dat er voor de engelstalige documentatie nog werk aan de winkel is, maar dat het werken met de plugin verder prima is verlopen. Indien we de marketingkreet real-time met een korreltje zout nemen. Veel render software fabrikanten willen dergelijke termen graag naar buiten brengen, waarbij er minstens 10 of meer fabrikanten wereldwijd allemaal claimen dat zij alleen het snelste programma hebben ontwikkeld, zonder enige verklaring of bewijs voor dit statement.

De toegepaste menu's zien er professioneel uit en de instellingen zijn op natuurkundige wetten gebaseerd.

Er is een demonstratie uitvoering van Maxwell voor SketchUp, waarbij u uw E-mail adres moet opgeven. Deze rendert alleen op 800 x 800 pixels. De betaalde uitvoering rendert op 1920 x 1080 pixels. Bedenk bij 800 x 800 dat de rendertijd kwadratisch toeneemt met de resolutie.


homepage

omhoog