RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

Op deze pagina:

Render nieuws - - - okt. 2016

Maxwell Render nu met NVIDIA GPU Support


12 okt 2016 Maxwell 4

 

Maxwell 4 is verschenen

De fabrikant heeft er behoorlijk lang over gedaan, waarbij na de toegezegde september maand 2016 er ook nog een extra dagenteller aan te pas moest komen.

Maandag 10 oktober 2016 zou dan eindelijk de introductiedag zijn. Maar die ging voorbij. Dinsdag ochtend het gewone beeld. Dinsdag middag was de hele website offline gehaald (in de VS gesitueerd) tot laat in de avond. Woensdag 12 okt 2016 was de nieuwe introductie website in de lucht.

NVIDIA GPU een nieuw renderprogramma!

Maxwell 4's major new feature a GPU render engine! The new engine runs on nVidia graphic cards and uses all the power that GPUs provide to accelerate the render process. All the technology under the hood is identical to the classic CPU engine which means your images are exactly the same, unbeatable Maxwell quality.

https://vimeo.com/185314739

Maxwell 4: GPU Overview from Next Limit Technologies on Vimeo.


Krtische noot

Eén van de eerste officiële films over het werken met de CPU of de GPU in één render programma. De gekozen 3D geometrie is bijzonder simpel en geeft daardoor geen goed beeld van wat de werkelijke verschillen in beeldopbouw en rendertijd in de praktijk zullen zijn.

In deze film komt Maxwell Render 4 op deze rendertijden

CPU

37 m 4 s

2224 seconden

GPU

10 m 30 s

630 seconden

of te wel 3,5 x zo snel voor dit simpele 3D model.

De gebruikte grafische kaart is de NVIDIA 960 GTX die 5909 score punten heeft.

Ter vergelijk de 980 heeft er 9717 en de 1080 12.394.

Met deze laatste 1080 GPU kunt u dus de 630 seconden eenvoudig door twee delen en komt u uit op zo'n 315 seconden of te wel 5 minuten en 15 seconden.

Dat zou dan 7 x zo snel of in marketing termen gezegd 700 % sneller kunnen zijn dan met de processor renderen.

Eén kanttekening bij dit vergelijk. Het is gebaseerd op een aanname van een processor die wordt gebruikt, waarvan de specificaties NIET ZIJN OPGEGEVEN. Waardoor eigenlijk elk vergelijk mank gaat!

De behaalde rendersnelheid tussen CPU (helaas niet gespecificeerd in deze film) en de GPU is niet echt opzienbarend.

Octane Render, FluidRay RT, FurryBall, Arnold, Redshift, Iray etc. zullen dat zeker kunnen overtreffen ten opzichte van een goede standaard 4-core processor.

Wat wel opzienbarend is dat we nu voor het eerst in deze schaal alle opties van de Maxwell Render nu ook met de GPU uitvoering zien terugkomen.

Verder is re-rendering niet nodig, omdat er een oneindig aantal licht variaties en beelden allemaal van EEN enkele render afgehaald kunnen worden. U behoeft niet terug te gaan naar de scene, opnieuw renderen en opnieuw wachten. De naam hiervoor is Multilight.

Onderstaande film vertelt hoe dat in zijn werk gaat.

https://vimeo.com/178167077

Maxwell Multilight™ Standalone Sneak Peek from Next Limit Technologies on Vimeo.


Materialen

Er is een nieuw materiaal assortiment uitgebracht, welke direct in de scene kan worden toegepast. Er is een keuze om de materialen op performance level te kiezen, waardoor er een vergelijk met de uiteindelijke rendertijd kan worden getrokken.

Maxwell heeft een, al eerder aangekondigde plugin, Rhino voor Mac ondersteuning uitgebracht. Waardoor met de Rhino interface met de Maxwell Toolbar (ook Maxwell Studio) kan worden gewerkt.

Ook Revit heeft een complete omwenteling meegekregen, waarbij de FIRE Preview is toegevoegd.

 

Netwerk manager

Handig en prettig is dat de Netwerk manager nu helemaal is gebaseerd op het internet protocol, waardoor op elke computer (tablet / smart phone) de web gebaseerde instellingen kunnen worden gedaan en gevolgd.

Web gebaseerde interface.

Nog niet helemaal klaar, er volgt nog meer

http://www.maxwellrender.com/gpu-development-roadmap/

 

GPU Development Roadmap

In het oranje de nog aangekondigde features voor de GPU (Coming soon), waaronder de interessante Multi GPU support (SLI). Waardoor er in de toekomst met 2, 3 of meer NVIDIA grafische kaarten kan worden gewerkt. (SLI = Scalable Link Interface).

Ook de CPU en GPU, die tegelijk aan het rekenen kunnen zijn is een bijzondere optie die in de toekomst zal worden toegevoegd.

 

Feature lijst

http://www.maxwellrender.com/full-features/

Er zijn nauwelijks vergelijkbare renderprogramma's op de markt met zo'n bijzondere optie set

* Reality
* Accuracy
* Advanced Ray Tracing
* Physical Sky
* Fast Scene setup
* Extra Sampling
* Multilight
* Realistic Camera model
* Materials assistant
* Grass and Fur
* Memory saving instances
* Accurate 3D motion Blur
* Hair
* Volumetrics
* Realflow Integration
* Maxwell sea
* Almebic
* Deep compositing
* Pixar open subdiv
* Phthon scripting
* Networking rendering
* Post production plugins
* Channels
* Custom Alphas
* Ready to use

Revit interface met Maxwell

Rhino interface met Maxwell, nog even zonder GPU.

 

http://www.maxwellrender.com/integrations/

Render engine built-in

Rhino heeft nog geen GPU Support

Deze plug-ins met GPU Support wel

SketchUp
Solidworks
ArchiCAD
Revit
3DS Max
Maya
Cinema 4D
Modo
Form Z

Conclusie

Een allereerste conclusie 14 uur na introductie.

Maxwell heeft hoog ingezet, de deadline voor introductie telkens weer uitgesteld (coming soon) maar er is dan ook een enorme hoeveelheid werk verzet om te komen waar ze nu zijn.

Of alle bugs er in de tussentijd van beta testen ook werkelijk uitgehaald zijn? Zeker niet, in de loop van de tijd is het zaak om naast het wensenlijstje (wederom coming soon) ook de mogelijke problemen glad te gaan strijken. Belangrijk zijn de eerste testen met de echte geometrie vanuit de dagelijkse praktijk. Of al dit werk inderdaad Maxwell op nummer 1 zal gaan zetten hangt af van deze praktijk testen met zwaardere 3D modellen. De introductie overschrijding zonder enige uitleg verdient geen schooonheidsprijs.

Bijzonder is zondermeer de opzet en de grote hoeveelheid opties en mogelijkheden, die we van de Maxwell Render 3 al gewend waren, maar nu inclusief de optie voor het gebruik van razend snelle grafische NVIDIA kaarten. Die wat rekensnelheid ver uitstekend boven die van welke professionele INTEL processor dan ook.


Nieuwsoverzicht

homepage

omhoog