RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage

 

Enscape render software

24 jan. 2017


huidige versie 1.8.3 (eind jan. 2017)

6 nov. 2016 Enscape versie 1.7.

 

Architectural Rendering

GPU gebaseerd

Maak bijvoorbeeld gebruik van een NVIDIA GTX 980 of overeenkomstige snelle grafische kaart. GPU moet OpenGL 4.2 compatibel zijn met minimaal 2 GB VRAM

Radeon 6000 mobile GPU's worden niet ondersteund.

 

Support voor Revit 201, 2016 en 2017 met minimaal Windows 7 SP 1.

Indien Revit goed loopt in de computer (CPU) met voldoende RAM geheugen dan zal dat met Enscape ook goed gaan. Maar u dient wel een goede grafische kaart eraan te koppelen. BIM ondersteuning van model in Revit.

 

Real Time

Voor het eerst bij een render programma een omschrijving van de term "Real Time". Maar veel duidelijker wordt het er niet op.

Enscape noemt een process "Real Time" als de gebruiker interactie op het programma kan uitvoeren zonder daarvoor te behoeven wachten op het resultaat.

Dat is meestal mogelijk indien het nieuwe beeld binnen 50 milliseconde op het scherm staat, hetgeen overeenkomt met 20 frames per seconde, aldus de omschrijving.

 

https://enscape3d.com/architecural-rendering-glossary/

The generation of an image can last up to days (Offline) or down to milliseconds (Real time). We call a process real time, if it enables you as a user to interact with it without waiting for the result. This is usually possible if the image appears in less than 50 ms which equals more than 20 frames per second.

Echter laten ze zich niet uit over het 'Real Time Renderen' daar praten ze omheen met 'Real time vs. offline'.

 

Ray-Tracing

Evenals veel andere render programma's gebruikt Enscape ook Ray-Tracing voor het maken van de renderingen.

 

Physically Based rendering

Evenals veel andere render programma's gebruikt Enscape ook Physical gebaseerd renderen.

Waarbij de "echte wereld" zo goed mogelijk wordt gekopieerd en gebruikt om natuurkundige wetten toe te passen bij het opnieuw samenstellen van een virtueel beeld.

 

Unbiased rendering

Hiermede wordt aangeduid dat het mogelijk is om zonder afbreuk te doen aan zelfs de kleinste details tot in de fineses uit te rekenen. Waardoor de rendertijd aanzienlijk toeneemt. Met een kleine aanpassing (Bias) op de echte natuurkundige wetten is het mogelijk om veel sneller een goed eindresultaat te bereiken.

Het is dan ook een uitdaging van Enscape ontwikkelaars om zo min mogelijk in te leveren op de "echte wetten" en toch een snelle rendertijd te realiseren.

 

Global Illuminiation

Licht wordt niet een keer gereflecteerd, maar vele malen door oppervlakken en materialen.

Daarmee worden de herhaalde botsingen met oppervlakken niet meer locaal, maar Global.

Enscape kan meerdere lichtbrekingen in Real Time uitrekenen om zo goed mogelijk indirect licht in een interieur te simuleren.

 

Ambient Occlusion

Amtient Occlusion is ontwikkeld om in gevallen waar de tijd belangrijker is dan de fysieke instellingen toch een goede rendering af te leveren.

Hoeken kunnen vaak te donker overkomen, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. Daar komt Ambient Occlusion bij kijken samen met Global Illumination, zodat ook de hoeken in een interieurk zo natuurgetrouw worden weergegeven.

Zodra u de Global Illumination uitschakeld zal het mogelijk zijn om Ambient Occlusion toe te passen met biased rendering. Meestal zal het effect van natuurlijke hoeken met meerdere lichtbrekeningen kunnen worden gesimuileerd.

 

Op de hele site staat geen enkele verwijzing naar de makers van Enscape en dat is op z'n zachts gezegd vreemd.

 

Via het domein komen we uit bij Karlsruhe in Duitland.
1&1 Internet AG
Brauerstr. 48
postal code: 76135
Wellicht is dit ook het adres van web.de

De inzendingen (Case Studies) van architecten zijn allemaal uit de VS.

Na het stellen van 2 vragen via een webformulier komen we niet veel verder dan dit terleurstellende standaard bericht uit de server:

support@enscape3d.com

Hey Info,

thanks for contacting us!

We have received your message and will answer your request as soon as possible.

Please notice, however, that due to current high load, requests may take up to 10 work days until being processed.

In case of serious problems or other issues that require immediate solution, please refer to our emergency address: urgentsupport@enscape3d.com

For requests regarding licenses, quotations or invoices, please write a message to licensing@enscape3d.com

Also, feel free to search for answers in our knowledge base or take a look at our FAQs.

Thank you for your understanding!

Kind regards,

Your Enscape Team

Na 8 dagen kregen we toch nog antwoord, men zou de voorgestelde veranderingen in de technische vereisten overwegen. Het antwoord kwam uit Duitsland Karlsruhe, daar zijn ze kennelijk gevestigd.

http://enscape3d.com/product-overview/

 

Fast Rendering

No long waiting times until your visualization is finished. Enscape renders your project within seconds and needs on average 50 images per second.

Dat zou te mooi zijn, om waar te zijn!


Revit System Requirements

Autodesk Revit 2017

Performance with large, complex models

Voor de grafische kaart is DirectX 11 met Shader Model 5 de voorwaarde. Niets dus over OpenGL of OpenCL voor Autocad. Voor de CPU een Xeon Intel of een i-series processor (dat laatste is een te breed terrein met i3, i5 en i7 van welke generatie en zegt dus niets). Belangrijk is dat er zo veel mogelijk cores ter beschikking staan en dan vallen de i3 en i5's dus al direct af.

 

Voorlopige conclusie

Goede website met interessante films (overigens zonder vermelding van de gebruikte hardware). Onduidelijke vermelding van de systeem vereisten. Onduidelijk met welk operating systeem versie.

Ondersteuning kent kennelijk twee rangorden: support en urgentsupport.

Geen enkele vermelding van het adres en de naam van het bedrijf dat Enscape ontwikkeld en uitbrengt. En dat wekt niet bepaald vertrouwen.

Inmiddels via Email vernomen dat de standplaats Karlsruhe is in Duitsland.

Het is totaal onduidelijk of en met welke specs er met een Macintosh kan worden gewerkt. Aangezien Revit alleen voor Windows 7, 8 en 10 wordt uitgebracht zal Enscape uiteraard ook niet verder komen. Je wordt op het verkeerde been gezet op de Enscape homepage met een iMac op het scherm voor het afdraaien van de tutorials.

De verwachting is dat Enscape inderdaad een optimaal render programma is, dat razendsnel resultaat oplevert, alleen dan dienen daarvoor wel de bewijzen en gegevens alsnog bekend te worden gemaakt.


homepage

omhoog